El formiguer

3.6.18


A la classe de segon han duit un formiguer i l'hem anat a visitar. És un exemple d'ecosistema ja que està format per organismes vius (biocenosi), pel medi on viuen (biòtop) i les relacions que s'hi estableixen.


Na Maribel ens ha explicat moltes coses sobre les formigues. Ens ha dit, per exemple, que totes les formigues tenen la seva funció: hi ha una formiga mascle que té la funció d'aparellar-se amb la formiga reina i llavors mor. La formiga reina posarà els ous i les formigues obreres seran les que portin els ous fins a les zones més càlides del formiguer, també duran el menjar al seu rebost, cuidaran de les cries i protegiran el formiguer.


Quan plou, les formigues obreres se'n porten els ous i a la reina a un arbre perquè no es mullin. Estaran protegides unes hores i quan aturi de ploure tornaran una altra vegada al formiguer.



Aquest formiguer és artificial i està fet amb una ampolla grossa d'aigua tallada per la part d'abaix. Dins hi han posat terra, fulles, pedres, insectes morts  i més menjar. L'ampolla està connectada amb un tub de plàstic per on passen les formigues fins a una caixa amb terra i molts túnels on podem veure les formigues i els ous.

                                                                                                                                              Julia
                                                                                                                          Izam
                                                                                                                          Arancha
Un treball fantàstic!





0 comentaris